Slow Motion

Bewust bewegen

Het woord Slow Motion omvat helemaal wat er tijdens een sessie gebeurt: bewust traag bewegen. Jij en je hond gaan vrij bewegen in een traject dat opgebouwd is met lage structuren en verschillende ondergronden. Tijdens deze sessie werken we rond wederzijdse communicatie, vertrouwen en samenwerking. Het traject of parcours biedt je hond mentale en fysieke uitdaging zonder hem hierin over te belasten. Je hond krijgt de keuzevrijheid in bewegen en snuffelen. Daardoor herwint hij zijn invloed en controle op de omgeving. Slow Motion stimuleert mentale en fysieke ontspanning, maar ook lichaamsbewustzijn.

Bewust bewegen met Slow Motion

Tijdens een sessie Slow Motion wordt een parcours opgebouwd waardoor jij en je hond zich vrij bewegen. Het parcours bestaat uit:

 • lage structuren en ondergronden
 • hersenwerk, zoeken naar voertjes tussen voorwerpen
 • geurverrijking met essentiële olie, hydrolaten, Bach Bloesems en kruiden

Solo gedeelte
Tijdens het eerste gedeelte van de sessie beweegt je hond zich alleen doorheen het traject. Hij krijgt de tijd om uitgebreid te onderzoeken, te bewegen en te snuffelen. Jij observeert je hond. Hoe beweegt je hond binnen de opstelling? Hoe reageert hij op de geurbronnen? Hoe kiest, puzzelt of zoekt hij? Wat zijn zijn interesses en de desinteresses?

Samen maken we de vertaling van wat je hond communiceert met zijn innerlijk (gedachten en gevoelens) en uiterlijk gedrag. Je krijgt inzicht in zijn motivatie, mentale noden en fysieke behoeften.

Duo gedeelte
Vervolgens ga je samen over het parcours bewegen. Je leert hoe je samen kan werken, hoe je kan communiceren met je hond en hoe het vertrouwen kan opgebouwd worden. Je leert te zien waar hij zichzelf kan dragen, waar hij steun vraagt en hoe je hem kan helpen groeien.

Het parcours wordt tijdens de sessie opgesteld in communicatie met je dier. Dit biedt als voordeel dat je hond, met een uitdaging op maat, stressvrij kan ontdekken en leren.

Naast een indoor sessie met parcours, kan Slow Motion ook outdoor plaatsvinden. Indoor wordt er zonder lijn gecommuniceerd, outdoor met behulp van een lange lijn en de bijhorende Slow Walk lijnvaardigheden.

Tijdens Slow Motion wordt gewerkt aan:

Emotionele balans

Innerlijke rust en ontspanning, basisveiligheidsgevoel, zelfvertrouwen, draagkracht, angst- en stressvermindering, traumaverwerking

Mentale balans

Mentale ontspanning, zelfbeheersing, focus en concentratie, activering denk- en leervermogen

Fysieke balans

Fysieke ontspanning, lichaamsbewustzijn, balans, behendigheid en coördinatie, zelfcontrole, pijnvermindering, herstel na ziekte, operatie of letsel

Verbinding & dialoog

Vanuit innerlijke rust bewust verbindend omgaan en communiceren met je hond, schept banden voor het leven

Slow Motion zet heel wat in beweging

Het doet wat met je hond

Door zich beter bewust te zijn van zijn lichaam en zijn omgeving in alle veiligheid te kunnen ontdekken, gaat je hond zich rustiger voelen. Hij krijgt controle over zichzelf en de situatie, wat stress doet afnemen. Basisveiligheidsgevoel, denkvermogen en (zelf)vertrouwen nemen toe.

Het doet wat met jou

Je leert observeren en het gedrag van je hond te lezen. Je zal begrijpen wat er werkelijk in je hond leeft en hoe hij dat communiceert. Je leert je inleven in zijn leefwereld vanuit zijn perceptie. Dit zal duidelijkheid en rust scheppen.
In de ontmoeting met de ander kom je ook jezelf tegen. Een spiegelmoment leidt tot meer zelfinzicht en persoonlijke groei.

Het doet wat met jullie

Omdat je samen het parcours bewandelt, ontdek je nieuwe manieren van communiceren en doorbreek je oude gewoontes. Je stemt vanuit innerlijke rust af op je hond, waardoor je betekenisvol(ler) wordt. Slow Motion brengt jullie via begrip, dialoog en samenwerking dichter bij elkaar. Door de versterkte band sta je samen sterker in de buitenwereld. Vanuit deze verbinding wordt het nog meer genieten van en met elkaar.

Voor wie doet het wat?

 • iedereen die bewust wil omgaan met zijn dier en houdt van samen genieten en ontdekken
 • iedereen die wil weten hoe hij zijn dier het beste steunt en helpt te ontstressen met bewegingstherapie
 • pups in de socialisatie- en gewenningsfase
 • dieren met onzekerheid, angst, stressgerelateerde problemen, trauma, obsessief en overactief gedrag
 • dieren met fysieke klachten, waaronder senioren
 • adoptiedieren met een emotioneel verleden

Maak nu een afspraak

Zin om je hond te verrijken met Slow Motion? Merk je dat hij lijdt onder de stress? Heeft hij angst of kan hij moeilijk tot rust komen?

Met een Slow Motion sessie kan je dier opnieuw rust vinden en zich veilig voelen.

Je leert hoe je zelf de technieken kan toepassen, zodat de dialoog en de verbinding tussen jou en je dier versterkt.

Praktisch

Inbegrepen in de indoor sessie

 • een sessie = 90 min.
 • voorbereiding en feedback op vragenlijst
 • bespreking van basisbehoeften en stressmanagement
 • Slow Motion in theorie
 • Slow Motion in praktijk
 • observatie- en communicatievaardigheden

Prijs: 110

Inbegrepen in de outdoor sessie

 • een sessie = 90 min.
 • evaluatie en bijsturing
 • Slow Motion in theorie
 • Slow Motion in praktijk
 • observatie- en communicatie vaardigheden
 • Slow Walk lijnvaardigheden

Prijs: 90

Waar vindt de sessie plaats?

 • Indoor: in de praktijk te Mortsel
 • Indoor: bij jou thuis na overleg (+ verplaatsingskosten worden = €0.5/km)
 • Outdoor: op onze locatie te Rumst

Je kan inschrijven voor een outdoor sessie, na het volgen van een indoor sessie. In- en outdoor vervolgsessies zijn steeds mogelijk en bedragen 60€ voor 60 min.

Lieve Mona

Ik leerde je 6 jaar geleden kennen. Bang voor elk geritsel, elke beweging, elk voorwerp. Het leek wel of je vreesde elk moment de hemel op je hoofd te krijgen. Bang voor alles wat nieuw was. Je kreeg een spontane shut down bij de gedachte dat iemand nog maar iets van je wilde, en dan kroop je veilig weg in je bubbel, weken, maanden. Wat jij toen niet wist (en ik ook niet) was dat jij de grondlegster werd van Slow Motion en AMRA. Want ja, ik wou je helpen je weer veilig te voelen en na verloop van tijd wilde ik je kennis laten maken met Ttouch grondwerk. Maar dat was een no-go. Mijn mini parcours bleek niet mini genoeg: de 4 voorwerpen maakten je bang, en op de lijn blokkeerde je. Gevolg? No motion.

Op dat moment ontstond Slow Motion. Alle lijnen doekte ik op en van 1 tapijttegel hebben we een Hersenwerkje gemaakt. Samen zijn we sessie na sessie de opstelling gaan uitbreiden. Op je eigen tempo stapte je op de duur over ondergronden en cavaletti.

Slow Touch, maar ook Slow Motion brachten je weer in contact met je lijf. Hersenwerk mocht niet ontbreken en snuffelen aan de essentiële oliën maakten een verdere opkuis van je verleden mogelijk. De Bach Bloesems zorgden voor een constante ondersteuning. Ondertussen ben je uitgegroeid tot een vrolijke dame met veel meer zelfvertrouwen. Je hebt soms nog je momentjes, maar die kom je snel door met de gepaste steun.

Bovenal zit je in mijn hart, prachtige meid, spiegel en inspiratiebron van altijd!

Maak nu een afspraak voor Slow Motion

New Field