Bach Bloesem Remedies

De natuur als ondersteuning

Bach Bloesems werken zacht, maar tegelijk ook krachtig. Als je de Bach Bloesems gebruikt voor een emotionele of fysieke aandoening, wordt niet de aandoening op zich, maar wel de negatieve gemoedstoestand aangepakt. Het is belangrijk dat je energie op het herstel gefocust blijft en niet op de negatieve emoties die de aandoening heeft veroorzaakt of in stand houdt.

Door de emoties bij te sturen, zal het lichaam meer energie kunnen richten naar het helingsproces. Op deze manier dragen de Bach Bloesem Remedies bij tot de fysieke en psychische gezondheid. In deze context werken de remedies ook voorkomend. Als je emotioneel goed functioneert, ben je minder vatbaar voor ziekte. Het is het lichaam dat, wanneer emotionele blokkades genegeerd worden, signalen gaat geven in de vorm van fysieke klachten.

De Bach Bloesem Remedies werken zowel preventief (emotioneel evenwicht behouden) als curatief (emotioneel evenwicht stimuleren). Zolang de remedie of samenstelling voor jou van toepassing is, kan deze dagelijks worden ingenomen.

Bach Bloesems hebben geen bijwerkingen, wel een complementaire werking. Ze kunnen veilig worden gecombineerd met medicatie, psychofarmaca en natuurlijke geneesmiddelen. Verder kunnen ze ingezet worden ter ondersteuning van andere therapievormen. Ben je in begeleiding, neem hierover dan best contact op met je behandelende arts of therapeut.

Gezondheid door emotionele balans

Er zijn 38 verschillende Bach Bloesem Remedies. Elke remedie verwijst naar een bepaalde gemoedstoestand, stemming, emotie en/of karaktereigenschap. Er zijn geen goede of slechte remedies. In balans hebben ze allemaal hun kwaliteiten en we dragen ze alle 38 in ons.

Hoe een selectie maken?

Bach Bloesems selecteer je op basis van je persoonlijkheid en je reactie in moeilijke omstandigheden.
Je stemt de remedies af op je negatieve gemoedstoestand, stemming of emotie. Niet op wie je graag zou willen zijn of op de kwaliteiten die je nodig hebt.

In de remedies kan je 2 typen onderscheiden:

Stemmingsremedies: je selecteert deze remedies op basis van symptomen. Iedereen kan vroeg of laat in het leven in één van de 38 gemoedstoestanden terecht komen, al is het kortstondig.
Stemmingen zijn van voorbijgaande aard. Hun remedies komen dan ook tijdelijk in het flesje.

selectie bachs slow living animals

Typeremedies: deze remedies verwijzen naar je persoonlijkheid en karaktereigenschappen. Om je typeremedie te selecteren, ga je na welke reacties je meestal vertoont in spannende omstandigheden en welke gemoedstoestanden steeds terug komen. Je persoonlijkheidstype is een constante. De typeremedie heb je dan ook altijd aan je flesje toe te voegen. Meestal ben je een combinatie van verschillende types en selecteer je 2 of 3 typeremedies.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Hoe neem je de Bach Bloesem Remedies in?

Selecteer de Bach Bloesem Remedies die je nodig hebt en maak hiervan een samenstelling. Gebruik maximum 6 à 7 remedies in één samenstelling. Nu dienen ze ingenomen te worden. Dit kan volgens deze methodes:

 • In een glas water:
  Doe 2 druppels van iedere remedie in een glas water en neem met regelmatige tussenpozen een slokje doorheen de dag.
 • In een pipetflesje:
  Doe 2 druppels van elke remedie in een 30ml pipetflesje en vul aan met bronwater tot onder de hals van het flesje. Neem hiervan minstens 4 keer per dag 4 druppels in. Best start je ’s morgens en sluit je de dag af met de Bachs. De andere 2 innames verspreid je over de rest van de dag. Je komt 2 tot 3 weken toe met een samengesteld flesje van 30ml.Indien je het gevoel hebt dat dit niet voldoende is, mag je de frequentie van de druppels verhogen. Bij de Bach Bloesem Therapie zal jouw pipetflesje op maat gemaakt worden volgens deze methode.
 • Puur:
  Als je geen water hebt op het moment dat je de remedie nodig hebt, dan kan je 2 druppels rechtstreeks op je tong innemen. Hou er wel rekening mee dat je dan sterke alcohol inneemt.

De Rescue Remedy is een samengestelde remedie en bevat dus meerdere Bach Bloesems. Van deze remedie voeg je 4 druppels toe i.p.v. 2. De Rescue Remedy telt voor 1 remedie.  Je kan, indien nodig, nog 5 tot 6 andere remedies toevoegen.

Liever geen alcohol innemen? Je kan de druppels ook toevoegen aan kokend water en laten afkoelen alvorens in te nemen of in een 30 ml flesje over te gieten. Door de hitte vervliegt de alcohol, maar de kwaliteit van de Bach Bloesems blijft behouden.

Welk resultaat mag je verwachten van de Bach Bloesems?

Het resultaat bij inname verschilt van persoon tot persoon. Sommigen merken al na enkele dagen een verlichting in de emotionele disbalans, anderen pas na 2 weken. Indien je geen verandering waarneemt, is het mogelijk dat de gekozen selectie niet bij jouw noden aansluit. Remedies die je niet nodig hebt, doen niets of geven geen reactie.

Komen er andere gevoelens vrij? Dan heb je een eerste emotionele laag opgekuist en kan je een nieuwe selectie maken om de volgende laag aan te pakken. Blokkades opkuisen doe je laag na laag.

De 38 Bach Bloesem Remedies

Elk van de 38 Originele Bach Bloesems is uniek en gericht op bepaalde karakteristieken of een emotionele disbalans. Om een selectie te maken van de bloesems, dien je jezelf te kennen en je af te vragen hoe je je voelt en reageert. Deze vragen kunnen je alvast op weg helpen bij het maken van je selectie:

 • Wat is de situatie?
 • Hoe reageer ik op de situatie? Nu? Meestal?
 • Hoe voel ik mij bij de situatie? Nu? Meestal?

De kernwoorden bij de remedies kunnen je helpen om een eerste keuze te maken. De uitgebreide uitleg gebruik je om extra na te gaan of de remedie voor jou geschikt is. Je kan verschillende Bach Bloesem Remedies met elkaar combineren. Beperk je tot 6 à 7 remedies. Selecteer je er meer, dan heffen ze elkaars werking op.

Rescue Spray Slow Living Animals

Rescue Remedy is de crisisremedie. Ze is samengesteld uit 5 Bach Bloesem Remedies. Je gebruikt ze bij noodgevallen en in acute crisissituaties. Ze is dan ook aangewezen bij iedere noodsituatie met paniek, shock en als je er mentaal door opgeslorpt wordt. Bv. een ongeluk, ziekte, een traumatische ervaring …

De Rescue Remedy heeft ook een kalmerende werking wanneer je een spannende situatie in het vooruitzicht hebt die stress of angst oproept. Bv. een vliegreis, een tandartsbezoek, examens, een sollicitatiegesprek, een optreden …

De Rescue Remedy is samengesteld uit deze Bach Remedies:

 • Star of Bethlehem voor de schok.
 • Rock Rose bij hevige angst en paniek.
 • Impatiens wanneer je mentaal en emotioneel niet meer kan ontspannen. Ook bij opwinding en prikkelbaarheid.
 • Cherry Plum wanneer je uit angst je zelfbeheersing verliest, roept of hysterisch wordt. 
 • Clematis bij totale verbijstering en om flauwvallen tegen te gaan als je geest het niet meer aankan en wil vluchten.

De Rescue Remedy vervangt geen medische zorgen, maar helpt de mentale toestand van de patiënt of de persoon in kwestie te verzachten.

De 7 themagroepen van Dr. Bach

De 38 Bach Bloesems worden onderverdeeld in 7 groepen. Elke groep bundelt de remedies met een gemeenschappelijk thema. Dit kan een gemoedstoestand, emotie of stemming zijn. Het verschil zit hem in de uitingsvorm en bepaalde gevoeligheden. De 7 groepen zijn: 

 • Angst: Voor hen die angstig zijn of door angst bevangen worden
 • Onzekerheid: Voor hen die ergens niet zeker over zijn en twijfels hebben
 • Onvoldoende interesse: Voor hen die niet in het hier en nu leven
 • Eenzaamheid: Voor hen die in de eenzaamheid kunnen terecht komen
 • Overgevoeligheid: Voor hen die overgevoelig zijn voor invloeden en ideeën van anderen
 • Moedeloosheid: Voor hen die met moedeloosheid en wanhoop reageren
 • Overbezorgdheid: Voor hen die zich bemoeien met het leven van de ander 

Om tot een selectie te komen, kan je je ook baseren op het gemeenschappelijk thema van de groepen om je vervolgens te richten op de kernwoorden per Bach Bloesem. Als laatste stap lees je de uitgebreide tekst van de gekozen remedies om tot een afgestemde keuze te komen. klik hiervoor op de bloemen!

Groep van de Angst

Voor hen die angstig zijn of door angst bevangen worden

Aspen illustratie

Aspen

Onbenoembare angst
Je voelt een sluipende, erg aanwezige of felle angst voelt. Je kan niet benoemen waarvoor je angstig bent.

Cherry Plum illustratie

Cherry Plum

Angst om zelfbeheersing of controle te verliezen
Je vreest schade aan jezelf of anderen aan te richten en de waanzin nabij te zijn. Meestal blijft het bij vrees.

Mimulus illustratie

Mimulus

Angst voor bekende dingen
Je bent angstig voor alledaagse bekende dingen, die je ook kan benoemen. Je bent eerder timide van aard.

Red Chestnut illustratie

Red Chestnut

Angstige overbezorgdheid om welzijn van anderen
Je vreest altijd dat het ergste gaat gebeuren en je denkt in rampscenario’s.

Rock Rose illustratie

Rock Rose

Paniek en terreur
Je ervaart extreme angsten, waardoor je verstijft of vlucht. Helder nadenken is er niet meer bij.

Aspen illustratie

Aspen

Onbenoembare angst
Je voelt een sluipende, erg aanwezige of felle angst voelt. Je kan niet benoemen waarvoor je angstig bent.

Cherry Plum illustratie

Cherry Plum

Angst om zelfbeheersing of controle te verliezen
Je vreest schade aan jezelf of anderen aan te richten en de waanzin nabij te zijn. Meestal blijft het bij vrees.

Mimulus illustratie

Mimulus

Angst voor bekende dingen
Je bent angstig voor alledaagse bekende dingen, die je ook kan benoemen. Je bent eerder timide van aard.

Red Chestnut illustratie

Red Chestnut

Angstige overbezorgdheid om welzijn van anderen
Je vreest altijd dat het ergste gaat gebeuren en je denkt in rampscenario’s.

Rock Rose illustratie

Rock Rose

Paniek en terreur
Je ervaart extreme angsten, waardoor je verstijft of vlucht. Helder nadenken is er niet meer bij.

Groep van de onzekerheid

Voor hen die ergens niet zeker over zijn en twijfels hebben

Illustratie Cerato Bach Bloesem

Cerato

Te weinig vertrouwen in de eigen besluitvorming
Je twijfelt snel aan je inzichten en beslissingen en vertrouwt onvoldoende op je intuïtie.

Illustratie Gentian Bach Bloesem

Gentian

Ontmoediging en wanhoop bij tegenslag
Je komt in een neerslachtige toestand terecht na een teleurstelling. Je ziet tijdelijk geen oplossing.
Illustratie Gorse Bach Bloesem

Gorse

Hopeloosheid en vertwijfeling
Je hebt de hoop op verbetering opgegeven. Je gelooft niet dat verandering nog mogelijk is.

Illustratie Hornbeam Bach Bloesem

Hornbeam

Vermoeidheid bij de gedachte iets te moeten doen
Je ziet op tegen de dagelijkse bezigheden en kan geen enthousiasme opbrengen om dingen te doen.

Illustratie van Scleranthus Bach Bloesem

Scleranthus

Besluiteloosheid en onzekerheid over een beslissing
Je kan moeilijk keuzes maken of beslissingen nemen, zeker wanneer je te kiezen hebt uit twee opties.

Illustratie Wild Oat Bach Bloesem

Wild Oat

Onzekerheid over de levensrichting
Je staat op een kruispunt in je leven, maar het is niet duidelijk welke richting je moet kiezen.

Illustratie Cerato Bach Bloesem

Cerato

Te weinig vertrouwen in de eigen besluitvorming
Je twijfelt snel aan je inzichten en beslissingen en vertrouwt onvoldoende op je intuïtie.

Illustratie Gentian Bach Bloesem

Gentian

Ontmoediging en wanhoop bij tegenslag
Je komt in een neerslachtige toestand terecht na een teleurstelling. Je ziet tijdelijk geen oplossing.

Illustratie Gorse Bach Bloesem

Gorse

Hopeloosheid en vertwijfeling
Je hebt de hoop op verbetering opgegeven. Je gelooft niet dat verandering nog mogelijk is.

Illustratie Hornbeam Bach Bloesem

Hornbeam

Vermoeidheid bij de gedachte iets te moeten doen
Je ziet op tegen de dagelijkse bezigheden en kan geen enthousiasme opbrengen om dingen te doen.

Illustratie van Scleranthus Bach Bloesem

Scleranthus

Besluiteloosheid en onzekerheid over een beslissing
Je kan moeilijk keuzes maken of beslissingen nemen, zeker wanneer je te kiezen hebt uit twee opties.

Illustratie Wild Oat Bach Bloesem

Wild Oat

Onzekerheid over de levensrichting
Je staat op een kruispunt in je leven, maar het is niet duidelijk welke richting je moet kiezen.

Groep met onvoldoende interesse in het heden

Voor hen die niet in het hier en nu leven

Illustratie Chestnut Bud Bach Bloesem

Chestnut Bud

Leert niet uit fouten of negatieve ervaringen
Je hebt moeite om stil te staan bij hetgeen gebeurde of begonnen zaken af te maken. Chaos is je bekend.

Illustratie van Clematis Bach Bloesem

Clematis

Dromerigheid, geen interesse in het hier en nu
Je bent niet gelukkig met hoe het nu is. Je fantaseert over een betere toekomst.

Illustratie Honeysuckle Bach Bloesem

Honeysuckle

Leeft in het verleden
Je verlangt naar vroeger, je hebt heimwee of spijt over gemaakte keuzes. Genieten van nu gaat aan je voorbij.

Bach Bloesem Mustart Illustratie

Mustard

Diepe wanhoop zonder een concrete aanleiding
Je wordt plots overvallen door neerslachtigheid, maar je kan geen oorzaak aanduiden.

Illustratie van Bach Bloesem Olive

Olive

Gebrek aan energie
Je ervaart geen levensvreugde meer door uitputting na een chronische ziekte of stress.

Illustratie van Bach Bloesem White Chestnut

White Chestnut

Ongewenste gedachten en mentale discussies
Bij aanhoudende zorgelijke gedachten voel je een constante bezorgdheid en ben je afwezig.

Illustratie van Bach Bloesem White Rose

Wild Rose

Gelatenheid en apathie
Je passie is verdwenen, je legt je neer bij je situatie en onderneemt geen actie om ze te verbeteren.

Illustratie Chestnut Bud Bach Bloesem

Chestnut Bud

Leert niet uit fouten of negatieve ervaringen
Je hebt moeite om stil te staan bij hetgeen gebeurde of begonnen zaken af te maken. Chaos is je bekend.
Illustratie van Clematis Bach Bloesem

Clematis

Dromerigheid, geen interesse in het hier en nu
Je bent niet gelukkig met hoe het nu is. Je fantaseert over een betere toekomst.
Illustratie Honeysuckle Bach Bloesem

Honeysuckle

Leeft in het verleden
Je verlangt naar vroeger, je hebt heimwee of spijt over gemaakte keuzes. Genieten van nu gaat aan je voorbij.
Bach Bloesem Mustart Illustratie

Mustard

Diepe wanhoop zonder een concrete aanleiding
Je wordt plots overvallen door neerslachtigheid, maar je kan geen oorzaak aanduiden.
Illustratie van Bach Bloesem Olive

Olive

Gebrek aan energie
Je ervaart geen levensvreugde meer door uitputting na een chronische ziekte of stress.
Illustratie van Bach Bloesem White Chestnut

White Chestnut

Ongewenste gedachten en mentale discussies
Bij aanhoudende zorgelijke gedachten voel je een constante bezorgdheid en ben je afwezig.
Illustratie van Bach Bloesem White Rose

Wild Rose

Gelatenheid en apathie
Je passie is verdwenen, je legt je neer bij je situatie en onderneemt geen actie om ze te verbeteren.

Groep van de eenzaamheid

Voor hen die in de eenzaamheid kunnen terecht komen

Illustratie Heather Bach Bloesem

Heather

Egocentrisch en praatziek
Je bent bevangen door jezelf, praat veel en je luistert niet naar anderen, waardoor mensen afhaken.

Illustratie Impatiens Bach Bloesem

Impatiens

Ongeduld en irritatie
Je doet alles heel snel en houdt er niet van om te vertragen. Daarom doe je liever alles alleen.

Illustratie Waterviolet Bach Bloesem

Waterviolet

Stille zelfredzaamheid die kan leiden tot isolatie
Je bent een luisterend oor, maar zelf geen prater. Je verwerkt je eigen issues op jezelf, in stilte.

Illustratie Heather Bach Bloesem

Heather

Egocentrisch en praatziek
Je bent bevangen door jezelf, praat veel en je luistert niet naar anderen, waardoor mensen afhaken.
Illustratie Impatiens Bach Bloesem

Impatiens

Ongeduld en irritatie
Je doet alles heel snel en houdt er niet van om te vertragen. Daarom doe je liever alles alleen.
Illustratie Waterviolet Bach Bloesem

Waterviolet

Stille zelfredzaamheid die kan leiden tot isolatie
Je bent een luisterend oor, maar zelf geen prater. Je verwerkt je eigen issues op jezelf, in stilte.

Groep van de overgevoeligheid

Voor hen die overgevoelig zijn voor invloeden en ideeën van anderen

Bachbloesem Agrimony

Agrimony

Pijn verborgen achter vrolijkheid

Je zoekt afleiding om de innerlijke pijn niet te voelen. Daarom hebt je moeite met alleen zijn.

Bachbloesem Walnut

Walnut

Gevoelig voor invloeden van buitenaf
Moeilijkheden met veranderingen, energieën en sterke meningen van buitenaf, ook al weet je wat je wil.
Bachbloesem Centaury

Centaury

Moeite met ‘neen’ zeggen
Je hebt een goed hart, bent zachtaardig en helpt graag. Je bent een gever, maar stelt geen grenzen.
Bachbloesem Holly

Holly

Afgunst, wraak, wrok, jaloezie en haat
Je staat niet meer in een liefdevolle verbinding met jezelf en het grotere kosmische geheel.
Bachbloesem Agrimony

Agrimony

Pijn verborgen achter vrolijkheid
Je zoekt afleiding om de innerlijke pijn niet te voelen. Daarom hebt je moeite met alleen zijn.

Bachbloesem Walnut

Walnut

Gevoelig voor invloeden van buitenaf
Moeilijkheden met veranderingen, energieën en sterke meningen van buitenaf, ook al weet je wat je wil.

Bachbloesem Centaury

Centaury

Moeite met ‘neen’ zeggen
Je hebt een goed hart, bent zachtaardig en helpt graag. Je bent een gever, maar stelt geen grenzen.

Bachbloesem Holly

Holly

Afgunst, wraak, wrok, jaloezie en haat
Je staat niet meer in een liefdevolle verbinding met jezelf en het grotere kosmische geheel.

Groep van de moedeloosheid

Voor hen die met moedeloosheid en wanhoop reageren

Illustratie van Bach Bloesem Crab Apple

Crab Apple

Zelfafkeer en gevoel van onreinheid
De reinigingsremedie voor lichaam en geest. Wat niet volmaakt of rein is, kan je moeilijk loslaten.

Illustratie van Bach Bloesem Elm

Elm

Overweldigd door verantwoordelijkheden
Je kan tijdelijk bepaalde taken niet aan, omdat je de neiging hebt te veel hooi op je vork te nemen.

Illustratie van Bach Bloesem Larch

Larch

Faalangst en gebrek aan zelfvertrouwen
Je hebt een chronisch tekort aan zelfvertrouwen en eigenwaarde, faalangst en daarom stel je alles uit.

Illustratie van Bach Bloesem Oak

Oak

Doorgaan tot voorbij het punt van uitputting
Je bent enorm plichtbewust en negeert de zorg voor jezelf tot je innerlijke kracht volledig op is.

Illustratie van Bach Bloesem Pine

Pine

Zelfverwijt en schuldgevoelens
Je worstelt constant met schuldgevoelens en voelt je altijd verantwoordelijk, ook al heb je geen aandeel.

Illustratie van Bach Bloesem Star of Bethlehem

Star of Bethlehem

Gevolgen van shock en trauma
Je voelt je afgesneden, verdoofd, diep verdrietig na schok. Je kampt met de gevolgen van oud trauma.

Illustratie van Bach Bloesem Sweet Chestnut

Sweet Chestnut

Extreme mentale pijn
Je hebt alles geprobeerd om tot een oplossing te komen, maar zonder resultaat. Er is geen uitzicht.

Illustratie Bach Bloesem Willow

Willow

Zelfmedelijden, wrok, verbittering en pessimisme
Je hebt het gevoel dat (alleen) jij een slachtoffer van het leven bent en tekort gedaan wordt.

Illustratie van Bach Bloesem Crab Apple

Crab Apple

Zelfafkeer en gevoel van onreinheid
De reinigingsremedie voor lichaam en geest. Wat niet volmaakt of rein is, kan je moeilijk loslaten.
Illustratie van Bach Bloesem Elm

Elm

Overweldigd door verantwoordelijkheden
Je kan tijdelijk bepaalde taken niet aan, omdat je de neiging hebt te veel hooi op je vork te nemen.
Illustratie van Bach Bloesem Larch

Larch

Faalangst en gebrek aan zelfvertrouwen
Je hebt een chronisch tekort aan zelfvertrouwen en eigenwaarde, faalangst en daarom stel je alles uit.

Illustratie van Bach Bloesem Oak

Oak

Doorgaan tot voorbij het punt van uitputting
Je bent enorm plichtbewust en negeert de zorg voor jezelf tot je innerlijke kracht volledig op is.
Illustratie van Bach Bloesem Pine

Pine

Zelfverwijt en schuldgevoelens
Je worstelt constant met schuldgevoelens en voelt je altijd verantwoordelijk, ook al heb je geen aandeel.
Illustratie van Bach Bloesem Star of Bethlehem

Star of Bethlehem

Gevolgen van shock en trauma
Je voelt je afgesneden, verdoofd, diep verdrietig na schok. Je kampt met de gevolgen van oud trauma.
Illustratie van Bach Bloesem Sweet Chestnut

Sweet Chestnut

Extreme mentale pijn
Je hebt alles geprobeerd om tot een oplossing te komen, maar zonder resultaat. Er is geen uitzicht.

Illustratie Bach Bloesem Willow

Willow

Zelfmedelijden, wrok, verbittering en pessimisme
Je hebt het gevoel dat (alleen) jij een slachtoffer van het leven bent en tekort gedaan wordt.

Groep van de overbezorgdheid over het welzijn van anderen

Voor hen die zich bemoeien met het leven van de ander

Beech illustraties

Beech

Onverdraagzaamheid
Je raakt geïrriteerd door het ‘anders zijn’ van anderen. Je bekritiseert en veroordeelt snel.

Chicory illustraties

Chicory

Bezitterige en voorwaardelijke liefde
Je geeft veel zorg, maar daar verwacht je liefde voor terug. Op afwijzing reageer je jaloers en bezitterig.

Rock Water illustratie

Rock Water

Zelfverloochening, zelfonderdrukking en rigiditeit
Je legt de lat hoog voor jezelf en streeft voortdurend naar zelfperfectie.  Je bent zeer streng voor jezelf.

Vervain illustraties

Vervain

Overmatig enthousiasme
Je wil anderen overtuigen van je gelijk, omdat je denkt dat het goed voor hen is. Je kan niet tegen onrecht.

Vine illustratie

Vine

Dominerend en onverzettelijk
In je hunker naar macht en controle eis je complete gehoorzaamheid en duld je geen tegenspraak.

Beech illustraties

Beech

Onverdraagzaamheid
Je raakt geïrriteerd door het ‘anders zijn’ van anderen. Je bekritiseert en veroordeelt snel.
Chicory illustraties

Chicory

Bezitterige en voorwaardelijke liefde
Je geeft veel zorg, maar daar verwacht je liefde voor terug. Op afwijzing reageer je jaloers en bezitterig.
Rock Water illustratie

Rock Water

Zelfverloochening, zelfonderdrukking en rigiditeit
Je legt de lat hoog voor jezelf en streeft voortdurend naar zelfperfectie.  Je bent zeer streng voor jezelf.
Vervain illustraties

Vervain

Overmatig enthousiasme
Je wil anderen overtuigen van je gelijk, omdat je denkt dat het goed voor hen is. Je kan niet tegen onrecht.
Vine illustratie

Vine

Dominerend en onverzettelijk
In je hunker naar macht en controle eis je complete gehoorzaamheid en duld je geen tegenspraak.
Maak een afspraak

New Field