Bach Bloesems

De natuur als ondersteuning

Bach Bloesem Remedies zijn sterk verdunde bloemenextracten. De remedies werden ontwikkeld door Dr. Edward Bach. Hij stelde dat bepaalde bloemen specifieke energieën bevatten met een heilzame werking. De 38 verschillende remedies zijn positieve energieën en harmonieuze trillingen die de positieve kwaliteiten van de mens stimuleren. Ieder van ons heeft positieve energieën en kwaliteiten om met het leven om te kunnen gaan en te leven vanuit onze natuur. Maar door verschillende levenservaringen kunnen die eigenschappen ondergesneeuwd raken. Bach Bloesems worden gebruikt om negatieve gemoedstoestanden, stemmingen en emoties, zoals angst, frustratie, woede, verdriet om te vormen tot een positieve tegenpool. Bach Bloesem Remedies zorgen voor een opkuis van emotionele lagen of blokkades. Daardoor komen je positieve kwaliteiten terug vrij. In vele gevallen is een emotionele disbalans ook verantwoordelijk voor lichamelijke klachten of veroorzaakt ziekte psychisch onevenwicht. Het omzetten van de negatieve stemmingen en emoties naar de positieve tegenpool draagt bij in het genezingsproces.

De remedies van Dr. Bach

Bach Bloesem dr. Bach Slow Living Animals Bachbloesem Therapie

De bacterioloog Dr. Edward Bach ontwikkelde in de jaren ’20 van de vorige eeuw zijn Bach Bloesem Remedies. Tijdens zijn loopbaan als arts merkte hij dat sommige patiënten baat hadden bij een behandeling voor een aandoening terwijl andere patiënten niet geholpen waren met dezelfde behandeling voor diezelfde aandoening. Hoe een behandeling aansloeg was sterk verschillend per individu. Hij zag dat de persoonlijkheid van zijn patiënt een grote rol speelde in het genezingsproces. De aanwezigheid van negatieve emoties kon genezing sterk vertragen. Daarom zocht hij een remedie die iets veranderde aan de emotionele balans van de mens.

Dr. Bach was een groot natuurliefhebber en onderzocht de heilzame werking van bloesems. Hij maakte plantenextracten van 38 verschillende bloesems en gebruikte deze als remedies. Door de remedies te selecteren en onderling te combineren, kon hij voor elke patiënt de meest geschikte behandeling maken.
De focus lag in de eerste plaats op het herstellen van het emotionele evenwicht. Het lichamelijke herstel volgde automatisch.

Vanuit zijn bloesems ontwikkelde hij het Bach Remedie Zelfhulpsysteem. Hij linkte elke bloesem of remedie aan een basisemotie of een bepaalde stemming, gemoedstoestand of karaktertrek.

Waarom kiezen voor de Bach Bloesem Remedies?

100 % natuurlijk

De ingrediënten zijn puur plantaardig en worden gewonnen door de zonnemethode of kookmethode. Geen onnatuurlijke toevoegingen.

100 % veilig

De remedies kunnen gebruikt worden naast andere medicatie, er zijn geen bijwerkingen en ze zijn niet verslavend.

100 % persoonlijk

De remedies worden geselecteerd op de negatieve gemoedstoestand en kunnen onderling gecombineerd worden, zodat ze inwerken op uw noden.

100 % toegankelijk

Het is eenvoudig om zelf aan de slag te gaan met de Bach Bloesem Remedies of je te laten begeleiden door een ervaren Bach Bloesem Consulent.

Bach Bloesem Remedies in de praktijk

De aanwezigheid van negatieve gemoedstoestanden, stemmingen of emoties is één van de meest voorkomende oorzaken van lichamelijke en psychische klachten. Hoe de klachten zich manifesteren is voor ieder individu anders. Er zijn fysieke klachten, zoals eczeem, allergieën, maagklachten … maar ook psychische klachten, zoals slaapproblemen, paniekaanvallen, depressie, storende (dwang)gedachten … Waar de problemen zich ook bevinden, Bach Bloesem Remedies kunnen toegepast worden. Met inname van de bloesems werken we aan een innerlijke emotionele balans die zorgt voor een vermindering van de klachten tot volledig herstel.

Bach Bloesem selecteren

Bach Bloesem Therapie

Psychische klachten kan je opvatten als signalen van een innerlijk conflict. Tijdens de Bach Bloesem Therapie zoeken we naar de emotionele blokkades en maken we een unieke samenstelling van de Bach Bloesem Remedie voor jou.

Bach Bloesem voor dieren

Zelfhulp met Bach Bloesems

Selecteer zelf de Bach Bloesem Remedies op basis van je symptomen en je persoonlijkheid. De remedies zijn ingedeeld in 7 themagroepen. Voor de selectie kan je je richten op de kernwoorden en/of de groepen.

Bach Bloesem voor dieren

Bach Bloesems voor dieren

Bach Bloesem Therapie helpt elk dier en zorgt voor een constructieve verandering in emotie & gedrag. Op basis van het karakter, de gevoelens en de reactiepatronen van je dier maken we een samenstelling van de Bach Bloesem Remedies op maat.

Maak een afspraak

Heb je vragen of wil je een persoonlijke consultatie vastleggen? Vul je gegevens in en ik neem met jou contact op.

New Field