Lichaamswerk

Bewustwording met beweging en aanraking

Onze drukke, veeleisende leefomgeving zit vol uitdagingen die vaak niet meer behapbaar zijn voor je dier. Zijn huidige leefwereld staat ver weg van zijn natuur. Je dier ervaart stress, omdat hij druk is met de verwerking van externe prikkels. Steeds moeten berekenen of je je in een veilige situatie bevindt, vraagt ook veel energie.
Door de opgebouwde stress, staat je dier niet meer in contact met zichzelf en met zijn lichaam. Dan wordt het moeilijk om rustig en met ratio te reageren op de omstandigheden. Dit uit zich in stressgerelateerde reacties, onzekerheid en angst. Los daarvan heeft je dier misschien een emotioneel verleden dat nog niet verwerkt is, waardoor hij zich sowieso niet veilig en gespannen voelt.

Herken je één van deze situaties?

  • Je merkt dat je huisdier gespannen reageert op geluid of andere omgevingsfactoren.
  • Hij is constant alert op zijn omgeving of is juist apathisch.
  • Hij kan zich maar moeilijk ontspannen of slaapt en rust overdreven veel.
  • Hij vertoont onzeker, druk of nerveus gedrag.
  • Je huisdier reageert prikkelbaar en over-reageert in verhouding tot wat zich voordoet.
  • Je huisdier kan niet meer bedenken dat iets veilig is. Hij voelt zich snel bedreigd.

Het gespannen of angstig gedrag wijst op een emotionele en/of een fysieke disbalans. Het is belangrijk om de reden te begrijpen waarom je dier gespannen reageert of waarom hij de rust niet kan vinden én wat je er aan kan doen.

3 methodieken

Gelukkig is er een manier om je dier zijn balans te helpen herstellen. Met lichaamswerk werken we op lichaamsbewustzijn en stressregulering. Met grondoefeningen, aanrakingen of snuffelwandelingen kan je dier lichamelijke en mentale spanning laten afvloeien, weer helder denken, leren en bewust reageren.

Met deze 3 verschillende methodieken kunnen we werken naar de voorkeur en behoeften van je hond. Tijdens lichaamswerk werken we rond aanrakingen en beweging. Door je dier te helpen zijn aandacht naar zijn lichaam te brengen, leer je hem ontspannen en kan hij zijn natuurlijke balans terug vinden. In elke methodiek spelen dialoog en verbinding de hoofdrol.

Slow Touch Slow Living Animals

Slow Touch

Bewust aanraken is meer dan je dier aaien of masseren. Het is een bewuste vorm van tactiele communicatie en gebeurt in dialoog en verbinding met je dier. De methodieken van Tellington Ttouch komen hier aan bod.

Slow Motion Slow Living Animals

Slow Motion

Je hond krijgt de ruimte om bewust trager te bewegen en tijd te nemen om te snuffelen via een parcours met lage hindernissen. Hij kan alleen op ontdekking gaan of het parcours samen met jou ervaren. 

Slow Walk Slow Living Animals

Slow Walk

Trager en bewuster wandelen geeft je hond rust. Tijdens de wandeling wordt het belang van de lange leiband en het snuffelen toegelicht en leer je vaardigheden zoals lijnhantering en lijncommunicatie.

Waarom kiezen voor Lichaamswerk?

Stressreductie

Door bewust te worden van spanningspatronen, kan je dier leren hoe hij tot rust moet komen. Die rust helpt hem om na te denken en met kalmte te reageren.

Dialoog & verbinding

Lichaamswerk voor je dier doe je samen. Zo sta je in verbinding met elkaar, leer je elkaar te begrijpen en op elkaar te vertrouwen.

Op het tempo van je dier

Je geeft je hond keuzevrijheid. Hierdoor gaat hij zich comfortabel en veilig voelen en zal hij meer open staan om nieuwe dingen te leren.

Complementaire werking

Lichaamswerk versterkt de werking van andere therapieën, zoals Bach Bloesemtherapie, Psycho Aromass of Gedragstherapie.

Maak een afspraak voor Lichaamswerk

New Field