Bach Bloesem Therapie voor je dier

Verandering in emotie & gedrag met Bach Bloesems

Een dier dat emotioneel, mentaal en fysiek in balans is, voelt zich veilig en reageert rustig op zijn omgeving met een gezonde portie moed, weerbaarheid en zelfvertrouwen. Hij geniet van het leven, eet goed, drinkt goed, slaapt goed, … Wordt hij geconfronteerd met een moeilijke situatie, dan heeft hij voldoende veerkracht om te herstellen en te ontspannen. Maar heel wat dieren herstellen niet zo goed van voorvallen uit het verleden of kunnen niet om met de stressbronnen van onze ‘moderne’ samenleving.

Symptomen van disbalans

Grote en kleine voorvallen uit het verleden laten soms hun sporen na, waardoor onverwerkte emoties zich opstapelen tot emotionele lagen, ook wel eens innerlijke blokkades genoemd. Ook acute stresssituaties, zoals een ongeval, een operatie, een bijtincident, overlijden, een nieuwe leefomgeving, … kunnen een emotionele impact hebben. Als je dier niet de gepaste ondersteuning krijgt, zinderen de gevolgen soms lang na. Ieder dier, hoe krachtig het ook is, kan op een punt komen dat hij het (l)even niet meer aan kan.

Het dier geraakt geleidelijk het contact kwijt met zichzelf en met zijn positieve kwaliteiten om gezond en gelukkig te functioneren. Om te voorkomen dat je dier meer en meer uit balans gaat en in een chronische stresstoestand belandt, is het belangrijk om emo-lagen tijdig op te kuisen. Emotionele ballast afschudden helpt je dier te ontspannen en brengt zijn gevoel van basisveiligheid, kalmte, moed en (zelf)vertrouwen terug.

Hoe kunnen Bach Bloesems dieren helpen?

Dieren in balans

We zijn er ons niet altijd van bewust waar het dier uit balans gaat en hoe hij zijn ongemak subtiel communiceert. Angstig en emotioneel reactief gedrag, maar ook andere uitingen van stress, zoals overmatig blaffen, hypergedrag, onzindelijkheid, dwangmatigheid, depressie, automutilatie en vernielzucht, … zijn heel zichtbare symptomen van disbalans.

Wanneer een dier laat zien dat hij zich niet gelukkig voelt, dan wil hij daar een oplossing voor. Aan ons om zijn signalen juist te leren begrijpen en er gepast op te reageren. De Bach Bloesem Remedies kunnen hierbij helpen. Daar waar je dier emotioneel uit balans gaat, sturen de Bachs bij. Met het systeem van Dr. Edward Bach hebben we de keuze uit 38 remedies om tot een goede combinatie te komen, afgestemd op je dier.

Werking en selectie van Bach Bloesem Remedies bij dieren

De gepaste remedies kuisen laag na laag emoties op, waardoor de positieve eigenschappen die al in je dier aanwezig zijn weer ruimte krijgen. Als het dier de mogelijkheid krijgt om zichzelf bij te sturen, worden zijn bestaande kwaliteiten geactiveerd, waardoor hij zelf tot een gedragsverandering komt. Stabiele gedragskeuzes zijn een gevolg van natuurlijk herstel en waarborgen het welzijn van het dier, en niet noodzakelijk (al) onze verwachtingen.

Bachs werken curatief en preventief. Ze herstellen en behouden emotionele balans en voorkomen disbalans. Concreet betekent dit dat je Bach Bloesems voor, tijdens en na vervelende situaties kan geven en, indien nodig, als een constante ondersteuning.

Na een inname van 2 tot 3 weken begin je (subtiele) veranderingen te merken in het gedrag van je dier. Afhankelijk van de mate van disbalans kan de opkuis al sneller zichtbaar worden.

Hoe selecteer je de remedies bij dieren?

Assortiment Bach Bloesems

Bach Bloesems selecteer je op basis van de verstorende gemoedstoestand, de negatieve stemming of de emotie die het dier vertoont tijdens moeilijke momenten of als reactie op ziekte. Tegelijk stem je de remedies af op zijn persoonlijkheid. Want net zoals de mens, is ieder dier anders en gaat hij op zijn unieke manier uit balans.

Kiezen op basis van zelfselectie
Sommige dieren geven de voorkeur om hun Bach Bloesem zelf te kiezen. Binnen een consultatie nemen we ruim de tijd om je dier de juiste keuze te laten maken.

Zelf een samenstelling maken
Voor het selecteren van de remedies houden we dezelfde richtlijnen aan als die voor de mens. Deze werkwijze vind je hier.

De positieve gevolgen van Bach Bloesems

Balans

De innerlijke belevingswereld van je dier wordt (terug) in balans gebracht.

Contact met zichzelf

Je dier komt terug in contact met zijn kwaliteiten: vertrouwen, zelfcontrole, moed, veerkracht, weerbaarheid,…

Reactievermogen

Het uiterlijk gedrag verandert: hij reageert met meer rust en ratio op zijn omgeving en de omstandigheden.

Gedrag

Je dier komt tot een constructieve gedragsverandering op zijn tempo.

Kortom, je dier leidt een gezonder emotioneel leven. Hij brengt zijn persoonlijkheid in balans, waardoor hij zich op een gezonde wijze kan ontwikkelen of weer zichzelf wordt.

Wanneer Bach Bloesems gebruiken?

De remedies zijn geschikt voor alle diersoorten, ongeacht grootte en leefomstandigheden. Hond, kat, paard, maar ook vogels en knaagdieren kunnen bij mij terecht voor een flesje. Staat je dier niet in het rijtje? Neem dan gerust even contact met me op.

We behandelen dieren met verstoorde gemoedstoestanden:

 • onzekerheid, timiditeit, weinig zelfvertrouwen
 • regelrechte paniek die zich uit in vluchtgedrag, freeze of uithalen
 • hulpeloosheid, angst voor nieuwe dingen, angst om iets nieuws te leren of fouten te maken
 • angst voor dagelijkse zaken bv. mensen, honden, geluid, voorwerpen, bezoek bij de dierenarts, alleen zijn/verlaten te worden …
 • onbenoembare angsten, constant alert op mogelijks aankomend gevaar
 • bij angstige overbezorgdheid over het welzijn van anderen en overbeschermen van de kroost
 • vanuit angst de zelfbeheersing verliezen (angstagressie)
 • gespannen overenthousiasme, overdreven vasthoudendheid, overactief gedrag, eigen grenzen van vermoeidheid niet voelen
 • concentratieproblemen
 • de emotionele gevolgen van trauma bv. na bijtincident, ongeval, mishandeling, abrupte scheiding van gezin …
 • rouwen na verlies van een dierbare
 • neerslachtigheid en depressie
 • apathie
 • dwangmatige gedachten en gedragingen
 • jaloezie
 • overdreven bezitterigheid
 • overdreven aandacht vragen
 • vermoeidheid na ziekte, operatie, chronische stresstoestand

Bach Bloesem Remedies worden ook toegediend bij veranderingen in het leven van je dier. Ze helpen je dier bij de doorloop van verschillende ontwikkelingsfasen en bij het aanpassen aan nieuwe leefomstandigheden. Denk maar aan de pup, het kitten, de adoptiehond of -kat in zijn nieuwe gezin, asielopname, het paard dat verandert van begeleider, ter ondersteuning van de socialisatie, op wedstrijd …

Liggende kat

Emotionele balans draagt er toe bij dat je dier fysiek gezond blijft. Ziekte krijgt dus minder kans om zich te ontwikkelen.

Bij ziekte of pijn sturen de Bach Bloesems de emotionele reactie op de fysieke klachten bij, waardoor het dier al zijn energie kan richten naar zijn fysiek herstel. In die zin bespoedigen ze lichamelijk herstel.

Bach Bloesems zijn goed en veilig te combineren met klassieke medicatie of andere natuurlijke middelen. Ter ondersteuning van andere therapievormen kunnen ze ook mooi werk leveren.

Bach Bloesems hebben niet de bedoeling om medicatie te vervangen, noch dierenartsen, dierengedragstherapeuten of osteopaten. Een samenwerking is steeds mogelijk.

Bach Bloesems vervangen geen basisbehoeften

Het dier voorzien in zijn basisbehoeften en natuurlijk gedrag toelaten, vormen de basis voor een gezond evenwicht. Een goed stressmanagement en op ontspannen voet leven met jou, horen daar natuurlijk ook bij. Bach Bloesems kunnen op een zachte manier super mooi werk verrichten, maar kunnen de klus niet klaren zonder bovenstaande basisvoorwaarden. Dan bieden ze hooguit verlichting.

Tijdens een consult krijg je kennis en inzicht over hondengedrag (of katten- en paarden-) en leer je de oorzaak begrijpen van de gedragsproblemen. Naast de selectie en de uitleg over de gekozen remedies, krijg je tips en advies mee om je eigen gedrag of de omgeving af te stemmen op de behoeften van je dier.

Wil jij je dier juist begrijpen en hem optimaal ondersteunen? Komt dierenwelzijn voor jou op de eerste plaats? Dan is een Bach consult zeker iets voor jou.

Praktisch

Inbegrepen in de eerste consultatie

 • een sessie = 90 min.
 • voorbereiding en feedback vragenlijst
 • bespreking basisbehoeften en stressmanagement
 • Bach Bloesem selectie en recept
 • persoonlijk samengesteld Bach Bloesem flesje
 • telefonische opvolging na 2 weken = 20 min.
 • nieuwe afstemming van de Bach Bloesems

Prijs: 145€

Inbegrepen in vervolgconsultaties

 • een sessie = 60 min.
 • Bach Bloesem evaluatie en bijsturing
 • Bach Bloesem recept
 • persoonlijk samengesteld Bach Bloesem flesje
 • telefonische opvolging na 2 weken = 20 min.
 • nieuwe afstemming van de Bach Bloesems
 • mogelijkheid tot herhaalflesje (+ 15€ *)

Prijs: 95€

Waar vindt de consultatie plaats?

 • In de praktijk te Mortsel
 • Digitaal consult
 • Bij jou thuis na overleg (+ verplaatsingskosten = 0.5€/km)

Wens je na de telefonische opvolging een vers flesje Bach Bloesems? Dit kan je afhalen in de praktijk te Edegem.
Prijs voor herhaalflesjes zonder consult: 15€ *. Zelf Bach Bloesem Remedies aankopen? Bekijk en koop hier de verschillende Remedies.

  Maak nu een afspraak voor Bach Bloesem Therapie Dieren

  New Field