Psycho Aromass en AMRA

Essentiële oliën & hydrolaten bewust kiezen

Zelfselectie bij dieren

Psycho Aromass staat voor Psycho Aroma Self Selection Method en richt zich op het bevorderen van het psychisch welzijn van dieren door hen essentiële oliën en hydrolaten aan te bieden. Het is een vorm van Psycho Aromatherapie op basis van zelfselectie. De methode beschrijft het proces dat dieren in staat stelt om aan psychische zelfhulp te doen. Het dier krijgt een aantal essentiële oliën en hydrolaten aangeboden. Op basis van zijn reacties, de mate van (des)interesse en feedback stemt de aanbieder zijn handelen af. Het dier kiest de producten en leidt het selectieproces. De aanbieder begeleidt.

Mede dankzij de werkzame bestanddelen van de essentiële olie en hydrolaten werkt de methode op het onderbewuste en brengt ze het verstoorde zenuwstelsel en de hersenchemie terug in evenwicht. Innerlijke blokkades en andere emotionele lagen worden laagje per laagje verwerkt. Het dier herwint zijn innerlijke rust, weerbaarheid en vertrouwen om constructief met zichzelf en zijn omgeving om te gaan.

Psycho Aromass wordt ingezet bij klachten die samenhangen met spanning, trauma, overprikkeling, angst, agressie, obsessief gedrag, concentratie- en slaapproblemen, verlieservaring, … De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos.

Het leven is herbalanceren

Wanneer angst en trauma de bovenhand nemen en alle doen en laten bepalen, kan er gekozen worden om Psycho Aromass te combineren met AMRA. AMRA is de afkorting van Aroma Memory Reconsolidation for Animals. De therapie bestaat erin om negatieve herinneringen te verwerken en te overschrijven met nieuwe helpende herinneringen, zodat de oude programmaties het dier niet meer bepalen. De methode combineert de Aroma Freedom Technique met ademwerk en Slow Touch. Het dier wordt met Slow Talk door een 12 stappenproces geloodst.

Sessie Psycho Aromass of AMRA?

Tijdens een sessie Psycho Aromass leer ik je de nodige vaardigheden om je dier thuis zelf te ondersteunen met de oliën en/of hydrolaten. Bij een AMRA sessie begeleid ik je dier doorheen het verwerkingsproces. Niet ieder dier heeft AMRA nodig. Daarenboven vindt AMRA nooit plaats in een eerste sessie. Het dier moet eerst vertrouwd zijn met mij, zijn omgeving en Psycho Aromass. Het geeft zelf aan wanneer het klaar is voor AMRA.

Bach Bloesems volgens emotionele groep

Als ik mag kiezen…

Zelfmedicatie is aangeboren gedrag bij dieren (mensen) en is noodzakelijk voor de overleving van de soort. Elk dier wil instinctief zijn homeostase behouden door medicinale planten te detecteren en te selecteren, zodat hun lichaamsfuncties gezond blijven functioneren.

Gedomesticeerde dieren kunnen niet aan zelfmedicatie doen als wij hen geen planten ed. aanbieden om uit te kiezen
of, bijvoorbeeld in het geval van onze honden, hen niet toelaten om uit modderplassen te drinken, te grazen, op boomschors te knabbelen, … Dit vormt een bron van frustratie en lijden op emotioneel, mentaal en fysiek gebied.

Onze dieren de mogelijkheid bieden om aan zelfmedicatie te doen op basis van zelfselectie doet vele dierenharten sneller kloppen.
Caroline Ingraham, de grondlegster van de Applied Zoopharmacognosy, heeft een methode ontwikkeld die een antwoord biedt op deze basisbehoefte.

Samenwerkingen met therapeuten en artsen

Psycho Aromass en AMRA kunnen goed gecombineerd worden met andere therapieën, zoals Bach Bloesem Therapie, Slow Touch, hondenmassage, gedragstherapie, bewegingstherapie,… Wat het dier nodig heeft, is afhankelijk van de persoonlijke noden en van de situatie.
Ik werk dan ook graag samen op basis van doorverwijzing. Wanneer het dier fysieke oliën kiest, dan is dit een indicatie voor een onderliggend fysiek probleem en zal worden doorverwezen naar de dierenarts. Het inzetten van de oliën ter ondersteuning van deze fysieke klachten kan alleen na bespreking met betreffende arts.

Psycho Aromass heeft niet de bedoeling andere therapieën te vervangen, noch dierenartsen. Bespreek een mogelijke samenwerking dan ook eerst met je behandelaar of therapeut en vraag hem/haar contact op te nemen om de mogelijkheden en eventuele contra-indicaties van bepaalde essentiële oliën te bespreken.

Psycho Aromass en AMRA zijn 2 ontwikkelde methodieken van eigen bodem en omvatten tal van methodes, inzichten en mijn jarenlange ervaring als therapeut voor mens en dier. Het is mijn betrachting om particulieren én professionelen hierin te bekwamen.

De voordelen van Psycho Aromass

Veilig & respectvol

Het dier kiest zelf de essentiële olie en hydrolaten, dosering en toediening. Bewust laten kiezen, garandeert een veilig en respectvol gebruik.

Persoonlijke selectie

Zelfmedicatie waarborgt het welzijn van dieren, zelfselectie hun autonomie. Dit geeft de beste resultaten, want het dier weet wat hij nodig heeft en wat niet.

Kalmerende werking

De kalmerende werking van de oliën zorgt voor een snellere shift naar rust en helder denken met een positieve gedragsverandering tot gevolg.

Op je eigen tempo

De duur van het veranderingsproces is verschillend per individu. Ieder dier krijgt de tijd die hij nodig heeft in het helingsproces.

Sessie Psycho Aromass

De enige respectvolle en veilige manier om met essentiële olie & hydrolaat te werken is op basis van zelfselectie. Tijdens een sessie laat ik je dier bewust zelf kiezen. Ik begeleid het proces en ik leer jou ook de nodige aroma skills. Afhankelijk van de diersoort en zijn gevoeligheid wordt er alleen met hydrolaten gewerkt.

Essentiële oliën vervangen geen basisbehoeften of natuurlijk diergedrag. Daarom krijg je tijdens een sessie ook kennis en inzicht mee over hondengedrag (of katten- en paarden-). Ik leer je de oorzaak begrijpen van de gedragsproblemen. Verder geef ik tips en advies om je eigen gedrag en/of de omgeving af te stemmen op de onderliggende behoeften van je dier.

Wil jij je dier juist begrijpen en hem optimaal ondersteunen? Komt dierenwelzijn voor jou op de eerste plaats? Dan is een sessie Psycho Aromass zeker iets voor jou.

Praktisch

Inbegrepen in de eerste sessie

 • een sessie = 90 min.
 • voorbereiding en feedback vragenlijst
 • bespreking basisbehoeften en stressmanagement
 • uitleg werking essentiële oliën en hydrolaten
 • Psycho Aromass met je dier
 • begeleidingsvaardigheden voor thuis
 • de gebruikte producten
 • 4 Aroma sticks met essentiële olie voor thuis
 • video opvolging – 2 filmpjes

Prijs: 145€

Inbegrepen in vervolgsessies

 • een sessie = 60 min.
 • evaluatie en bijsturing
 • Psycho Aromass met je dier
 • uitleg werking gekozen producten
 • begeleidingsvaardigheden voor thuis
 • de gebruikte producten
 • 2 Aroma sticks met essentiële olie voor thuis
 • video opvolging – 2 filmpjes

Prijs: 95€

Waar vindt de sessie plaats?

 • In de praktijk te Mortsel
 • Bij jou thuis na overleg (+ verplaatsingskosten worden = €0.5/km)

Hydrolaten voor thuis zijn niet inbegrepen in de prijs van het consult. Ze kunnen na de sessie worden besteld.
Wens je geen vervolgconsult, maar wel Aroma sticks? Deze kan je afhalen in de praktijk te Edegem. Prijs voor één stick: 6€ (4 maanden werkzaam).

Sessie AMRA

AMRA is doeltreffend bij traumaverwerking en ernstige angstproblematieken. Tijdens een AMRA sessie begeleid ik je dier stap voor stap doorheen zijn verwerkingsproces. Een AMRA sessie wordt nooit als eerste sessie ingepland, maar maakt deel uit van een latere stap in het begeleidingsproces.

Afhankelijk van de diersoort en de gevoeligheid van een dier wordt er alleen met hydrolaten gewerkt.

Praktisch

Inbegrepen in de eerste sessie

 • een sessie = 90 min.
 • uitleg over AMRA
 • AMRA met je dier
 • feedback over de uitwisseling met je dier
 • de gebruikte essentiële oliën
 • telefonische opvolging = 15 min.

Prijs: 110€

Inbegrepen in vervolgsessies

 • een sessie = 90 min.
 • evaluatie en bijsturing
 • AMRA met je dier
 • feedback over de uitwisseling met je dier
 • de gebruikte essentiële oliën
 • telefonische opvolging = 15 min.

Prijs: 110 

Waar vindt de sessie plaats?

 • In de praktijk te Mortsel
 • Bij jou thuis na overleg (+ verplaatsingskosten = €0.5/km)

Hydrolaten voor thuis zijn niet inbegrepen in de prijs van het consult. Ze kunnen na de sessie worden besteld.
Wens je de AMRA Aroma sticks of wil je geen vervolgconsult, maar wel sticks? Deze kan je afhalen in de praktijk te Edegem. Prijs voor één stick: 6€ (4 maanden werkzaam).

Maak nu een afspraak voor Psycho Aromass of AMRA

New Field

New Field