Ineke, Thomas & Tito

Tito is een hond die zeer gevoelig is aan overprikkeling. Wanneer we gaan wandelen is het voor hem moeilijk om rustig te snuffelen en zijn omgeving zo ontspannen te ontdekken.

Door systematisch te beginnen werken met de lange lijn in combinatie met verschillende oefeningen zijn we er in geslaagd om zijn aandacht te verleggen zodat hij minder gevoelig is voor prikkels en zich meer kan ontspannen, waardoor we nu veel rustigere wandelingen kunnen doen.

Anne & Does

Een 3 tal jaar geleden kwam ik via mijn gedragstherapeute voor Does, toen een puberende labrador van 2 jaar, bij Audrey terecht. Ze deed een hele grondige intake en legde uit wat de mogelijke problemen bij Does konden zijn.

Does is een hond die zeer lief is, maar hyper in al zijn activiteiten en in heel zijn doen en laten. Hij kan de dagelijkse prikkels van het leven niet kanaliseren.

Daardoor vindt hij geen rust. Hij loopt letterlijk op de toppen van zijn tenen. Bij de minste prikkel zit hij gelijk op 200% opwinding en het duurt enorm lang vooraleer hij weer ontspant.

Audrey legde me uit dat werken met essentiële olie misschien wel bepaalde prikkels zou kunnen kanaliseren, waardoor Does sneller rust zou kunnen vinden. Ik moet toegeven dat ik er in het begin heel sceptisch tegenover stond zeker toen hij het eerste flesje compleet negeerde. Maar er werden meerdere flesjes bovengehaald en Does selecteerde er twee die hij toch wel heel boeiend vond. Hij ging bij het flesje Copaiba steeds liggen. Audrey liet hem snuffelen en hij viel wonder boven wonder in slaap. Ik was met verstomming geslagen. Ik ben toen met een aantal flesjes met verschillende geurtjes en een hele hoop instructies naar huis gegaan. De dagen nadien deed zich steeds hetzelfde voor: eens hij aan de copaiba had gesnoven viel hij in slaap.

Het is een lange zoektocht geweest. Does krijgt ook nog medicatie ter ondersteuning, maar de olie is een wondermiddel in acute perioden. Ik heb ondertussen een diffuser aangeschaft en doe er regelmatig zijn lievelingsgeurtje Copaiba in. Zalig om te zien hoe hij tot rust komt!

Mijn andere hond geniet mee alhoewel er bepaalde olie is waar hij geen interesse in heeft. Dat laat hij heel duidelijk merken door zijn neus weg te draaien of met een grote bocht rond het geurdoekje heen te lopen.

Ik ben fan en Does ook. Er is niets leuker om te zien dat je lieve schat eindelijk zijn broodnodige rust teruggevonden heeft.

Brenda & Mara

Toen ik voor het eerst hoorde dat ik een lange lijn moest gaan gebruiken, zag ik dat helemaal niet zitten. Ik had een uitvallende hond en vreesde dat het met een lange lijn alleen maar erger zou worden en dat ik haar niet meer onder controle zou kunnen houden. Niets was echter minder waar. Ze kreeg meer ruimte en kon ook zelf aangeven waar ze behoefte aan had. Het is wat aanpassen en vergt wat gewenning en handigheid maar wij willen niet anders meer en wandelen nu altijd met de lange lijn. Het trekken is door de lange lijn ook helemaal verdwenen omdat ze nu veel meer ruimte krijgt om te snuffelen en zo aan haar natuurlijke behoefte te voldoen.

Brenda & Molle

Mijn kat Molle was zo ontzettend bang van de nieuwe hond dat hij weigerde om nog naar beneden te komen. Audrey heeft voor Molle een Bach Bloesemmix op maat gemaakt en het duurde niet lang voor ik resultaten zag. Molle was minder bang en kreeg ook meer zelfvertrouwen. Na enkele weken kwam hij voorzichtig weer naar beneden. Molle zal nooit beste vriendjes worden met de hond maar door de Bach Bloesems heeft hij toch veel meer moed gekregen.
Ook bij mijn hond Mara zijn Bach Bloesems ingezet. Mara is een buitenlandse adoptiehond met een rugzakje. Door de Bach Bloesems is ze rustiger geworden en veel minder onstuimig naar de kat toe.

Joke & Zenna

Onze Mini American Shepherd Zenna heeft vanaf zijn 3 maanden Bach Bloesems gekregen. Door de Bach Bloesems leerde Zenna zijn grenzen beter kennen en voelde hij zelf ook beter aan wanneer hij moest rusten.
Op aanraden van een kennis zijn wij met onze Mini American Shepherd Zenna naar het Verdrag Van Pluto gegaan.

Het Verdrag van Pluto is een samenwerkingsverband met Audrey van Slow Living Animals en Ira van Aelst van Dogminded. Vanaf zijn 3 maanden zijn we begonnen met het Puppy Pact bij Audrey waarbij we ook gebruik hebben gemaakt van Bach Bloesems. Door de Bach Bloesems leerde Zenna zijn grenzen beter kennen en voelde hij zelf ook beter aan wanneer hij moest rusten.

Van signalen aanleren tot het lezen van Zenna zijn gedrag, zijn dingen die we bij Audrey hebben geleerd, iets wat we zelf moeilijk voor elkaar hadden kunnen krijgen.

Zenna zelf was ook helemaal zot van Audrey en was telkens helemaal in zijn nopjes als we weer eens naar de les gingen.

Ik zou mensen met een puppy of met een “moeilijke” hond zeker aanraden om eens bij het Verdrag Van Pluto langs te gaan. Wij gaan Audrey in ieder geval heel erg missen nu onze lessenreeks erop zit!

Nathalie & Casper

De Bach Bloesems hebben ervoor gezorgd dat onze hond veel makkelijker kan loslaten en tot rust kan komen.

Wanneer Audrey haar essentiële oliën en hydrolaten aanbood, koos onze hond zelf waar hij nood aan had, onmiddellijk resulteerde dat in volledige ontspanning, je zag het echt binnenkomen. Wanneer een etherische olie niet nodig was werd deze ook genegeerd.

Mieke C.

Een jaar of 8 geleden maakte Audrey een flesje Bach Bloesems voor elk van mijn 2 katjes. De ene haar zelfvertrouwen steeg zienderogen. De andere ging van een nerveus rondspringend geweld naar een leuk actief ventje. Vanaf dat moment was ik “verkocht” aan de Bach Bloesems én aan Audrey ;-).

Anderhalf jaar geleden kwam ik nogal overstuur toe bij Audrey. Ze vroeg me te gaan zitten met mijn ogen gesloten. Ik kreeg verschillende flesjes door mijn handen. Bij het 1ste flesje voelde ik mijn schouders zakken, mijn voeten stevig de grond indrukken, mijn kaken ontspannen. Bij het 2de flesje kwamen mijn emoties los. Een tranenvloed. Bij het 3de flesje moest ik enorm lachen. . In 5 minuten tijd was ik een heel ander mens.

Heerlijk ontspannen na mijn eerste ervaring met de oliën. Die ervaring zorgde ervoor dat ik me verder ging verdiepen in de oliën. Audrey leerde me ook een mini AFT toepassen in de boeiende workshop AFT: Coachen in verbinding met je Zelf.

Ondertussen volgde ik ook een opleiding Bach Bloesems voor dieren, waar ik o.a. de werking van de 38 verschillende remedies leerde kennen.

Zowel de Bach Bloesems als de essentiële oliën gebruik ik voor mezelf bijna dagelijks en neem ik, als gedragstherapeut voor katten, ook mee als een heel fijne extra tool tijdens consulten.

Enorm dankbaar dat Audrey me deze extra tools heeft gegeven.

Heerlijk ontspannen na mijn eerste ervaring met de essentiële oliën, volgde ik de boeiende workshop AFT: Coachen in verbinding met jezelf.

Liesje & Alfie

Audrey leerde onze Saluki mix, Alfie, een paar maanden na de adoptie kennen.
Tijdens de individuele sessies zag ze zijn onzekerheden en gaf simpele maar nuttige tips om hem liefdevol te begeleiden.

Daarnaast maakte ze een combinatie van Bach bloesem druppeltjes, die we een paar keer per dag geven.

Het is uiteraard een combinatie van factoren, maar we zien wel het verschil wanneer we de druppeltjes vergeten. Dan is Alfie sneller overprikkeld en reageert hij sneller angstig. We zijn dus erg dankbaar voor de goede raad en het goede aanvoelen van wat Alfie qua combinatie nodig heeft.

Tijdens de individuele sessies Psycho Aromass met Alfie, liet Audrey hem zelf oliën uitkiezen om hem te helpen sneller zijn angst los te laten. De oliën bleken nog iets te heftig voor Alfie, maar dan stelde Audrey hydrolaten voor. De korenbloem geur is al op verschillende momenten een hulp geweest wanneer de stress even moeilijker af te schudden was. Binnen een kwartiertje zien we echt een verschil: hij wordt sneller rustiger.

Zo hebben we hydrolaten gebruikt op Oudejaarsavond toen er veel vuurwerk in de buurt was of werken in de buurt die hem door het heftige geluid angstig maakten. Het zijn geweldige hulpmiddelen die, in combinatie met geduld en liefde, een goede ondersteuning bieden aan het zenuwstelsel van Alfie (en dat van ons).

Brenda & Mara

Mijn eerste kennismaking met aromatherapie was een echte eyeopener. Mijn hond Mara was al een tijdje uit haar doen en gaf een depressieve indruk. Bij ons eerste consult bij Audrey reageerde ze heel hevig op een bepaalde geur. Ze begon te piepen, te janken en leek wel naar iets te zoeken. Ze kwam aandacht vragen net alsof ze iets wou komen vertellen. Toen ze was “uitverteld” had ik een andere hond. De depressieve indruk was verdwenen en haar ogen blonken weer. We zijn thuis verder aan de slag gegaan, ik ben me gaan verdiepen in essentiële oliën en nu is aromatherapie een dagelijks deel van ons leven geworden. Ik zet de olietjes bij Mara o.a. in bij vuurwerk/onweer en wanneer ze tijdens de wandeling iets spannends heeft meegemaakt. Het helpt haar sneller te herstellen zodat zaken niet blijven hangen.

Nathalie & Senna

Ik ben bij Audrey terecht gekomen, omdat ik het gevoel had dat ik geen steun en toeverlaat meer was voor Senna. Senna ging vaak in overleving en vluchtgedrag. Samen rust zoeken was het doel. Hoe mooi het was dat Senna zelf de keuze maakt welke Bach Bloesems haar kunnen ondersteunen. Samen met Senna vonden we onze connectie terug met de zachte aanrakingen van Slow Touch.

Senna en ik zijn samen opgebloeid. We staan samen sterk in de wereld. Maar ook als individu zijn we gegroeid. Senna heeft niet meer dagelijks haar druppeltjes nodig maar in moeilijke situaties komt zij deze nog steeds vragen.

Anne V.

Toen ik op een dag mijn olie voor Does kwam halen, sprak Audrey me aan over een AFT consult. Ze wist dat ik emotioneel een hele moeilijke periode doormaakte. Aan de hand van een gesprekje met af en toe een olietje ruiken, terugdenken aan bepaalde zaken en herkenningspunten
opzoeken, kwam ik op de een of andere manier aan een gevoel dat ik meer zelfvertrouwen had. Ze gaf me bepaalde ademhalingsoefeningen mee naar huis, alsook oefeningen met de olie waardoor ik in een fase van stress zelf rust kon vinden. Gewapend met een aantal olietjes ging ik naar huis. Keer op keer voelde ik me zelfzekerder worden.

Ik besef dat ik zelf ook aan dit proces moet blijven werken maar de ondersteuning van de etherische oliën doet echt heel veel. En ja, ik geloofde hier niet echt in maar na het effect op mijn hond, dacht ik, waarom het zelf ook niet proberen? Wat ben ik blij dat ik dat deed.

Bieke V.E.

Audrey is duidelijk een expert met heel veel kennis op het vlak van alternatief ‘helen’. Ze begrijpt hoe ons brein in elkaar zit en hoe we zelf innerlijke blokkades kunnen opheffen. Haar begripvolle aanpak tijdens de workshop AFT: Coachen in verbinding met je Zelf, stelde me meteen op mijn gemak.

Maar het beste van al: het was verbazingwekkend simpel om van mijn angstprobleem af te raken. Al na 1 AFT-sessie voelde ik mijn zelfvertrouwen groeien. Ik blijf de oliën gebruiken in stresserende situaties, en ze hebben altijd een kalmerend effect.