Begeleiding in dialoog en verbinding met je dier

Help je dier met Animal Skills en ondersteun zijn groeiproces

Voer een dialoog met je dier

De reden waarom we een gezelschapsdier in huis halen is voor iedereen persoonlijk. Maar elke dierenliefhebber wilt zijn huisdier goed verzorgen en het welzijn van het dier optimaal houden. Toch loopt het niet altijd hoe je het had verwacht. Je dier vertoont angst- of agressie, obsessief gedrag of ander probleemgedrag? Dan helpt coaching om wederzijds vertrouwen op te bouwen en te herstellen.

Jij als dierenverzorger hebt een cruciale rol in het voorkomen of ombuigen van problemen. Daarom is de eerste vereiste zelfinzicht. Wat jouw dier vertelt en wat hij aangeeft nodig te hebben, gaan we samen ontdekken. In de relatie en het begrip voor de beleving van je hond, ligt de sleutel tot de oplossing.

Bach Bloesem En Aromatherapie Slow Living Animals

Tijdens de coaching voel, kijk, luister en vertaal ik wat je hond, kat, paard – of gelijk welk ander dier – communiceert en maak ik je hierin ook bekwaam. Ik leer je de nodige eigenschappen en vaardigheden om je dier gepast te ondersteunen en jullie relatie te versterken. Het is immers de kwaliteit van de relatie die bepaalt hoe goed je dier gedijt en hoe gezond het zich verder ontwikkelt.

Om innerlijk evenwicht te behouden of te herstellen maak ik gebruik van verschillende invalshoeken en methodieken die vertrouwen stimuleren en stress reduceren.

  • Tellington Ttouch
  • Bach Bloesem Therapie
  • Psycho Aromatherapie
  • Hersenwerk
  • Dierencommunicatie
  • Gedragstherapie

Afhankelijk van je hond en van de situatie wordt de meest aangewezen aanpak gekozen.

Elk dier heeft een eigen stem en krijgt een actieve rol binnen mijn sessies. De aangeboden methodes worden ingezet in samenspraak met je dier. Het dier kiest waar hij zich mee geholpen voelt. De methode moet bij hem passen, niet andersom.

Het groeiproces starten en ondersteunen met Animal Skills

Ik heb me gespecialiseerd in de relatie tussen mens en dier, puppyopvoeding, angst(agressie), obsessief gedrag, trauma en andere problemen die met stress te maken hebben. Door te werken aan (zelf)vertrouwen, een veilige sociale verbinding en competentie wordt samenleven (terug) gegarandeerd een wederzijdse verrijking.
Iedereen die bewust trager wil leven in verbinding & in dialoog met zijn dier is dan ook van harte welkom.

In mijn werk kom ik voornamelijk honden, katten en paarden tegen, maar ook andere diersoorten kunnen bij me terecht.

Psycho Aromatherapie

Psycho Aromass

Etherische oliën en hydrolaten hebben ook op dieren een heilzame werking. Ze bieden een goede en veilige ondersteuning bij emotionele onrust en trauma. Op basis van zelfselectie worden tijdens een consult de meest aangewezen producten gekozen door het dier.

Bach Bloesemtherapie Dieren Slow Living Animals

Bach Bloesem Therapie

Gedrag is een gevolg van een gevoel of een emotie. Bij negatieve emoties kunnen Bach Bloesems helpen om stress te verminderen doordat ze het dier emotioneel ondersteunen en bijsturen. Tijdens consultaties kan de ideale samenstelling op maat gemaakt worden.

Slow Touch Slow Living Animals

Lichaamswerk

Als dieren zich niet veilig voelen, kampen ze met stress, een (on)benoembare angst of  PTSS. Met lichaamswerk en bewegingstherapie werken we op zelfvertrouwen, ontspanning en lichaamsbewustzijn, alsook de kwaliteit van de dialoog & verbinding tussen jou en je dier.

Slow Talk

Dierencommunicatie Slow Living Animals

Slow Talk gaat over bewust communiceren met dieren via telepathie. Met Slow Talk maak je contact met wat er in het diepste binnenste van je dier omgaat. Zijn gedachten en gevoelens, zijn noden en behoeften.
Plots zie je in alle eenvoud wie je dier werkelijk is, door hem zelf aan het woord te laten.
Zo ontstaat een intersoortelijke dialoog waar empathisch afstemmen en samen naar oplossingen zoeken mogelijk wordt. Je band met je dier wordt nog intenser, omdat je hem echt leert begrijpen en hij zich begrepen voelt.
Als dierentolk leg ik intuïtief contact met dieren. Het dier en ik wisselen beelden, gewaarwordingen, gevoelens en woorden uit via hartcoherentie. 

Maak een afspraak

New Field